maandag 23 januari 2012

Gezellig tafelen.....

                                              Afgelopen vrijdag kregen wij eters!
                                                       Het is bij ons vaak:  Schuif maar aan! 


Oude foto :-) van oktober 2011, kale vloer!



Maar deze keer was het vantevoren afgesproken en hadden de mee-eters
                      zin in hartige taart, want dat maakten ze zelf nooit!

Nu heb ik jullie al eerder het favoriete recept van spinazietaart (klikklik...) gegeven...
deze kwam vrijdag ook op tafel te staan, maar aan één taart niet genoeg deze keer!



Dus kwam er een heerlijke romige zuurkool quiche bij te staan!
                                                                                        en ook die taart is heerlijk!



Omdat het weer (lees: de temperatuur buiten) niet zo uitnodigt om stamppot zuurkool te eten, wil ik graag deze variant met jullie delen!
( het voordeel van deze taart is, dat je hem zonder gas oid. bereidt, compleet op de aanrecht..)

                              Je kunt beide taarten ruim vantevoren klaar maken
                                          en warm houden in een oven op 100 graden!
                                           ( hoef je niet in de keuken te staan, als de visite er is!)


Ingrediënten:

8 plakjes bladerdeeg of deeg voor hartige taart.
1 zakje zuurkool naturel (500 gram)
200 gr casselerib in dikke plakken
1 blik knakworstjes
150 ml finesse voor koken (fles van 250 ml)
3 eieren
100 gr gemalen/ geraspte oude kaas
2 eetlepels mosterd

Bereiden:

- deegplakjes laten ontdooien
- zuurkool fijnknippen en laten uitlekken
- oven op 200 gr C voorverwarmen
- casselerib in reepjes snijden
- knakworstjes afgieten en in stukjes snijden
-zuurkool mengen met de casselerib en knakworstjes
-finesse met de eieren en de kaas loskloppen
- taartrooster met deegplakjes bekleden( evt. randen over het mengsel leggen)
-bodem besmeren met de mosterd en de zuurkool erop leggen
-eimengsel over de zuurkool schenken

Quiche in het midden van de oven in ca. 35-45 min. gaar en goudbruin bakken.


zuurkool met de casselerib en de knakworstjes

eimengsel erover schenken

goudbruin bakken!

 
Heerlijk!!

                        Wij hebben genoten van deze heerlijke maaltijd 
                        en natuurlijk van het tafelen met onze vrienden!


                                                     Eet smakelijk!

                                            Fijne week!
                                                   &
                                           Liefs,
                                                                           Hannie

Ik heb de tekst van het recept veranderd in een ander lettertype, hopelijk kan iedereen het nu lezen??!!

29 opmerkingen:

sandra zei

Die ga ik eens maken....de zuurkooltaart! Ziet er heerlijk uit en het lijkt me niet zo moeilijk....
Ik laat je het weten of we hem lekker vonden!

Groetjes Sandra

Thuis bij Tjits zei

dat ziet er heerlijk uit!! en wat heb je een heerlijke lichte keuken!
de beelden van het Dwingelderveld staan op mijn blog, wat leuk dat je daar jeugdherinneringen aan hebt!

fijne week van Tjits

Homemade Home zei

Dat is een lekker recept,en ik zie het helemaal voor me, gezellig met zijn alle aan tafel in je mooie keuken en genieten van je lekkere taarten.
Lieve groet Nelly

Linda zei

Ik zie bij ingredienten en bereiding allemaal vierkantjes. Heb ik dan iets verkeerd ingesteld?

Huize Kip Kakel zei

Hoi Linda,
kan je de rest van tekst wel lezen?
Ik heb als ik mijn eigen post open, gewoon alle tekst en geen vierkantjes..misschien gewoon nog een keer proberen?
groetjes Hannie

Onder de knotwilg zei

Moet toegeven, het ziet er lekker uit, maar zuurkool? Hu, laat ik toch aan me voorbij gaan, dan maak ik liever de andere variant (tot verdriet van manlief die wel van zuurkool houdt) :-)

Groetjes Tineke

http://truutske.blogspot.com zei

Ikm heb je recept overgenomen hoor want het lijkt me heerlijk en super makkelijk als er eters komen.

Toevallig voor vandaag zuurkool gehaald uit het vat om een zuurkoolschotel te maken.
Ook lekker.

Wens je een fijne week en bedankt voor de foto's en uitgebreid recept.
Trudie.

Gerry zei

Hannie, dat ziet er lekker uit, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik helemaal geen kook-ster ben. geef mij maar lekker brood.
Maar wat heb je een heerlijk grote en lichte keuken!

Lieve groet,
Gerry

Home and Lifestyle zei

Ohhh...dit ziet er heerlijk uit en ideaal om het vooraf al klaar te maken, dat is ook gezelliger voor de gasten die er zijn! Wie weet maak ik het nog een keer!

Lieve groet, Ingrid

Lilie's Home zei

Wat heerlijk. Mijn kinderen lusten geen kaas, dus die laat ik weg. Ik ga hem zeker deze week maken.

Groetjes,
Lizet

AweSomeLiving By Rosita de Jongh zei

mmmmm lijkt me heerlijk dus moet ik het maar eens gaan uitproberen ben zo en zo gek op hartigetaarten ....vooral prei kaas ham taart yummie krijg er trek van ...fijne week lieve groet rosita

Maaike, brocante en theetuin zei

Lekker hoor! Hartige taarten zijn altijd lekker (en makkelijk met bezoek).
Ik wil je spinazietaart nog een keertje gaan maken.

Groeten Maaike

theeleuten zei

MMmm heerlijk lijkt mij dat die zuurkooltaart!
Ik ben zelf niet zo'n kokkin, maar mijn man kan koken als de beste, dus ik geeft het recept aan hem...

Fijne week, groetjes Evelien

Lisette zei

Dat klinkt heerlijk!
Wij hebben net stamppot zuurkool met rookworst en spekjes op.
Dit wil ik zeker ook eens proberen!

Mirjam zei

Hallo Hannie,
Wat een heerlijke recepten, dank je wel hoor. Jullie zullen een heel fijne avond gehad hebben. Wat heb je trouwens een ontzettend mooie keuken, zo ontzettend sfeervol allemaal... Echt heel mooi.
Dit was weer Genieten met een hoofdletter, deze post...
Lieve groet,
Mirjam

Kruimel zei

Dankjewel voor de heerlijke recepten Hannie!

Stina zei

dat lijkt me wel wat om dat een keer te maken!

gr Stina

BROCANTERIE DERDIJK zei

Oh wat ziet het er lekker uit! Lijkt mij ook wel wat om dit eens te maken. Dank je voor de recepten!

Groetjes,
Esther

Eefies day zei

Weer een heerlijk recept zeg...leuk dat mensen ook vragen om een hartige taart...een compliment toch.
Het ziet er gezellig uit bij je in de keuken...wat fijn dat je verbouwing dit opgeleverd heeft.

Lieve groetjes,
♥Eefie

Wonen aan boord zei

MMM dat ziet er lekker uit zeg! Ga ik zeker ook eens proberen. Gezellig om zo eters te hebben in je nieuwe keuken.

Jij ook een fijne week,

Lieve groet,
Alberta

hipinholland zei

Wat een PRACHTIGE ruime, lichte leefkeuken heb jij! Heerlijk lijkt me dat. Ik doe het "gewoon" met een keuken aan de voorzijde van ons huis. Maar die is ook mooi hoor!
En dat recept; ik ben gek op zuurkool, dus deze onthoud ik even!
wie weet...........groetjes christel

Anoniem zei

Volgende week zuurkool á la Hannie!
Heb het juist gisteren gegeten en ik kan de kids het 'niet aandoen' om 2 dagen achter elkaar zuurkool te eten :)
Dank je wel voor je lekkere recepten, ga ze beide proberen

Groet, @Let

Miranda zei

Het ziet er heerlijk uit, maar helaas is het recept voor mij niet leesbaar... (krijg allerlei rare tekens te zien)

Fijne dag. Lieve groet, Miranda

Miranda zei

Nu is het inderdaad duidelijker ;) Bedankt en ik ga dit zeker binnenkort een keertje uitproberen!

Bizzy @ home zei

Heerlijk, ben dol op hartig en taart, dus ik sla ze even op.
Bedankt!
Lieve groet, Renny

Beau Blanc zei

Hoi!Ik kom binnenvallen in jou mooie keuken.... Ik ga je volgen! En zo'n lekkere quiche ga ik ook eens proberen, dankjewel voor het recept!
Groetjes Joanike

Danielle zei

Deze lijkt me ook heerlijk! Die ga ik zeker binnekort proberen. Bedankt!
groetjes Danielle

Pleuntje zei

Het recept is opgeslagen, heel erg bedankt. Die ga ik snel een keertje maken. mmmmmmm X

sandra zei

Vandaag heb ik 'jouw' zuurkooltaart gemaakt.....HEERLIJK!!! Volgende week gaan we de spinazie taart proberen!
Leuk idee, de recepten op je blog!!!

Groetjes Sandra